Decograsses, siergrassen op maat!

Inspiratie28 juni 2018
 

Wij stellen drie belangrijke criteria voor. Maak gebruik van onze selectie om jouw ideaal assortiment siergrassen te ontdekken! Via onze selectie kan je op volgende criteria zoeken:

  • Winterhard: hierop hoef je niet te selecteren. De volledige selectie van Decograsses is winterhard. Alweer een zorg minder!
  • De hoogte van het siergras: we hebben soorten die 20 cm hoog groeien, maar ook siergrassen die vlot 2 meter hoog doorgroeien. Belangrijk om te bepalen wat jouw ideale hoogte is, dus welke toepassing. De lagere soorten worden gebruikt als speelse bodembedekker voor grotere vakken, middelhoge soorten staan goed in een gemengde borders. De hogere soorten worden gebruikt als afscheiding of achtergrond.
  • Bloeiend – niet-bloeiend: Bloeiende siergrassen zijn vooral geselecteerd om hun visueel aantrekkelijke bloei-aren of pluimen. Maar daarnaast zijn er ook soorten die niet-bloeiend zijn, met een attractief blad of groeivorm, en perfect ingezet worden als bodembedekking, permanente inkleding van stroken, langs oprit of bouw, plantborders,… Het is jouw smaak die bepaalt!
  • Groenblijvend of niet-groenblijvend: Groenblijvende siergrassen behouden tijdens de herfst en winterperiode hun blad. Ze behouden dus een groen volume tijdens de winter. Niet-groenblijvende siergrassen laten hun bladeren in de late herfst De plant overleeft perfect ondergronds. Pas in het voorjaar worden er nieuwe, frisse bladeren aangemaakt.

Na het doorlopen van deze drie belangrijke criteria bekom je een lijstje van nummers. Dit zijn de nummers van onze strikt geselecteerde siergrassen. Met deze nummers heb je gegarandeerd succes! Print of download deze picking-list en ga ermee naar het dichtstbijzijnde tuincentrum in jouw buurt.